Microneedling: Fractional Needling

Microneedling: Fractional Needling

Een goed gehydrateerde, glanzende en elastische huid, dat wil toch iedereen!

 

Puur Linda Instituut
Puur Linda Instituut

Fractional Needling is een huidverbeteringstechniek waarbij miljoenen microscopisch kleine naaldjes van natuurlijk sponsmateriaal, vermengd met een speciaal op de huid afgestemd serum, worden ingewreven in de huid.

Deze naaldjes, Spicules genaamd, zijn afkomstig van een spons uit de zee. Spicules kunnen worden gebruikt in combinatie met een serum. Wanneer deze in de huid gewreven worden blijven deze tot 72 uur zitten, waarna ze de hulpstoffen langzaam afgeven. Spicules kunnen worden bekeken als natuurlijke peeling.

Doordat de huid geperforeerd is door talloze minuscule naaldjes is er tijdelijk toegang tot de dermis. De serums die gebruikt worden sijpelen als het ware de huid in waar de receptoren op de celwanden de door de cel gewenste stoffen naar binnen halen.

Bij fractional needling zijn de werkstoffen opgezogen door de minuscule spicules van natuurlijk sponsmateriaal, en worden ze, geleidelijk afgegeven aan de extracellulaire matrix (transdermaal transport). Het zijn deze sponsdeeltjes zelf die als naaldjes fungeren. Deze spicules blijven 24 tot 36 uur in de huid en kunnen gedurende die tijd hun werkstoffen afgeven.

Fractional needling wordt (plaatselijk) ingezet bij:

  • fijne lijntjes rond mond/ogen
  • pigmentvlekken
  • couperose
  • acné littekens

Informeer naar de mogelijkheden!